Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Режисьора Андрей Алтъпармаков

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо  От Режисьора Андрей Алтъпармаков


        Министърът на  културата проф. Стефан Данаилов получи  благодарствено писмо  от  Андрей Алтъпармаков, режисьор и продуцент на „Бул Филм”.
        В писмото се казва:  „Уважаеми проф. Данаилов, на 18 и 19 февруари 2008 г. по повод 135 години от гибелта на Васил Левски, със съдействието на Министерството на културата и Българския културен център във Варшава, посетих Ягелонския университет в Краков и БКЦ - Варшава, където се състояха премиерите на документалния филм „Левски пред съда на Портата и историята” /сценарий проф. Дойно Дойнов, режисьор Андрей Алтъпармаков/, който е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Пред двете аудитории представих и току- що излязлата книга на проф. Дойно Дойнов и проф. Огняна Маждракова „Левски пред съда...”
        От името на двата творчески екипа изказвам искрената си благодарност и дълбока признателност на екипа на Българския културен център във Варшава и особено на г-жа Михаела Тодорова за отличната организация и перфектно проведените срещи. Убеден съм, че Българският
културен център във Варшава е институция с голямо значение за представянето на българската култура в Европа и пожелавам на неговия екип успешна дейност”.


Водещи новини

Времето