Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откупи Първите Две Фотографии От Изложбата „До Угърчин И Обратно – Фотографии На Младежи, Отгледани В Дом”

Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откупи Първите Две Фотографии От Изложбата „До Угърчин И Обратно – Фотографии На Младежи, Отгледани В Дом”


        Зам.-министърът на културата Явор Милушев откри в зала „Средец” фотоизложбата „До Угърчин и обратно – фотографии на младежи, отгледани в дом”. На официалното откриване присъстваха самите младежи, на възраст от 16 до 23 г., прекарали детството си във вече закрития дом за отглеждане в Угърчин, както и кураторите на проекта Александра Иванова и Кейт Джелингхаус.
        Кейт Джелингхаус изказа специални благодарности на зам.-министър Милушев и на Министерството на културата за оказаната подкрепа и за предоставената изложбена зала. Зам.-министър Явор Милушев отдели време да поговори неофициално с участниците в проекта, след което приветства всички гости в залата. Той разказа интересни подробности от работата на Александра Иванова и Кейт Джелингхаус с младежите, които вече са се реализирали в живота.
        След края на официалната част заместник-министър Явор Милушев закупи с лични средства две от фотографиите, давайки пример на посетителите. Всяка от фотографиите от изложбата може да бъде закупена на цена от 40 – 70 лв., като приходите ще останат за авторите, чиито творби са продадени.
        Изложбата е реализирана по проект, състоял се в Самоков, при който осем доброволци са работили с осем деца от Дома за деца, лишени от родителски грижи в гр. Угърчин, който в последствие е бил закрит като институция. Преди да бъдат експонирани в София, фотографиите са били изложени в университета в Масачузетс в Америка. Творби от експозицията ще могат да бъдат закупени до 24 март в зала „Средец” на Министерството на културата.

        Подробности за фотоизложбата - тук. 

      Фотографии от изложбата - тук. 

        Снимки от откриването на изложбата - тук.



Водещи новини

Времето