Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Беше Удостоен Със Специална Награда За Принос В Закрилата На Интелектуалната Собственост

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Беше Удостоен Със Специална Награда За Принос В Закрилата На Интелектуалната Собственост


        На 17 март в зала „Средец” на хотел „Шератон” в София министърът на културата проф. Стефан Данаилов беше удостоен със специална награда за принос в закрилата на интелектуалната собственост.
       Награда в раздел „Държавен служител със съществен принос в закрилата на интелектуалната собственост” получи и директорът на Дирекция “Авторско право и сродни права” на Министерството на културата Георги Дамянов. Сред останалите наградени бяха и д-р Георги Саракинов (за цялостен принос в развитието на интелектуалната собственост в България), Костадин Манев (специална награда за житейска позиция по отношение на интелектуалната собственост), Явор Колев (представител на досъдебното и съдебно производство със съществен принос за закрилата на интелектуалната собственост). При получаването на наградата началник сектор „Компютърни престъпления” към ГД „Борба с организираната престъпност” – МВР Явор Колев отбеляза доброто сътрудничество с Министерството на културата и благодари на зам.-министъра на културата Явор Милушев за активната работа в Редовния консултативен съвет по въпросите на авторското право и интелектуалната собственост.
        „Аз се гордея с този орден, тъй като действително житейската позиция е нещо много красиво и хубаво. Години наред животът ми е свързан с култура, с моя труд и като актьор и аз ще продължавам да работя заедно с други български творци, които разчитат и очакват техния труд да бъде добре възнаграден в правото за авторското право”, каза министърът на културата проф. Стефан Данаилов при получаването на специалната награда за житейска позиция по отношение на интелектуалната собственост.
Годишните награди за принос в закрилата на интелектуалната собственост са учредени от музикалната, филмовата и софтуерната индустрии в България, заедно с организациите за колективно управление на права „Музикаутор”, „Профон” и „Филмаутор”. Основен партньор е Представителството на Европейската комисия в България.
        Церемонията за връчване на наградите за принос в закрилата на интелектуалната собственост се провежда за първи път в нашата страна.
        Идеята на това събитие е плод на обединените усилия на трите водещи творчески индустрии в България за адекватно отбелязване на положителните тенденции в сектора през последните години и преди всичко – за подобрения диалог между гражданските структури и отговорните институции по отношение на интелектуалната собственост.
        С връчването на Годишните награди за принос в закрилата на интелектуалната собственост творческите индустрии изразяват признанието си към своите най-отговорни и активни институционални партньори в борбата срещу пиратството и разпространението на фалшиви стоки. /снимка на заглавната страница: БГНЕС/

 


 







Водещи новини

Времето