Национална Агенция „Музика” Организира На 26 Март В Камерна Зала „България” Четвъртия Рецитал От Програмата „Ноти И Метаморфози”

Национална Агенция „Музика” Организира На 26 Март В Камерна Зала „България”  Четвъртия Рецитал От Програмата „Ноти И Метаморфози”


        На 26 март 2008 г. от 19:00 ч. в камерна зала „България” ще бъде представен музикално-поетичният рецитал „Госпожа огън, господин вода”, съвместен проект на Бойко Ламбовски и вокален квартет „Еуфония”. Събитието е част от програмата „Ноти и метаморфози” на Национална агенция „Музика” към Министерство на културата.
        Бойко Ламбовски ще чете свои стихове от книгите "Ален декаданс", "Едварда", "Тежка картечница преди сън" и "Бране на думи". Вокалният квартет "Еуфония" ще изпълни творби на Дюк Елингтън, Били Джоуел, Иван Драголов, Вик Неес и Александър Танев. В състава са Веселина Драголова-Данаилова - сопран, Олга Алексопулу-Делга - мецосопран, Йордан Рибаров - бас, и Калин Жечев - тенор. "Еуфония" вече събира почитатели с уникалните си акапелни изпълнения - съчетание от фолклор, джаз и поппиеси, както и музика от епохата на Ренесанса.
        Бойко Ламбовски е лауреат на повече от двайсет награди за поезия и публицистика в страната и чужбина. Негови стихове са превеждани на английски, руски, френски, немски, хинди, италиански, чешки, сърбохърватски, словенски и други езици.
        Божана Апостолова и Стефан Цанев ще бъдат гости на "Ноти и метафори" през април и май. Досега рецитали в поредицата са имали Георги Константинов, Калин Донков и Кристин Димитрова.


Водещи новини

Времето