Зам.-Министърът На Културата Надежда Захариева Е На Работно Посещение В Добрич И Варна

Зам.-Министърът На Културата Надежда Захариева Е На Работно Посещение В Добрич И Варна


        На 19 март /сряда/ зам.-министърът на културата Надежда Захариева е на работно посещение в гр. Добрич. В програмата е предвидена среща с читалищни дейци, организирана от Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища” – Добрич. Зам.-министър Захариева ще се срещне и с кмета на Община Добрич Детелина Николова, както и с кмета на Община Добричка – Петко Петков.
        Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с проблемите на културните институции в града, както и участието на Община Добрич в отбелязването на 120 години от рождението на Дора Габе.
        На 20 март /четвъртък/ в 9:30 ч. в гр. Варна зам.-министър Надежда Захариева ще открие официално Национална кръгла маса „Библиотеката – мит и реалност”, която е организирана от Министерството на културата. В кръглата маса ще вземат участие експерти от Министерство на културата, от СУ „Св. Климент Охридски”, от Асоциация „Българска книга” и др. Кръглата маса е част от Програмата за отбелязване на 125-та годишнина от основаването на библиотека “Пенчо Славейков” – Варна.
        В работното посещение на зам.-министър Захариева участват и директорът на Дирекция „Регионални културни дейности” в Министерство на културата Венцислав Велев и директорът на Дирекция „Книга и библиотечно дело” в МК Игор Чипев.






Водещи новини

Времето