Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Общобългарския Комитет „Васил Левски”

Министърът На Културата Проф.  Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо  От Общобългарския Комитет „Васил Левски”


        Министърът на  културата проф. Стефан Данаилов получи  благодарствено писмо  от Общобългарския комитет „Васил Левски”.
 
       В писмото се казва: „Уважаеми проф. Данаилов, по повод 130-годишнината от Освобождението на България и 135 години от гибелта на Васил Левски, със съдействието на Министерството на културата и Българския културен институт в Москва се проведоха творчески срещи с участието на представители на Общобългарския комитет и Фондация „Васил Левски” - проф. Дойно Дойнов, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски” , д-р Стоян Джавезов – председател на Фондация „Васил Левски” и Андрей Алтъпармаков – режисьор, член на Общобългарския комитет „Васил Левски”. В програмата бяха включени представяне на документалния филм „Левски пред съда на Портата и историята”, на новоизлязла литература, посветена на Руско-турската война, както и на сборник с материали, свързани със съдебния процес срещу Васил Левски и неговите сподвижници.  Представителите от България участваха и в научна студентска конференция  в Социално-икономическия институт, посветена на Освобождението на България.”
      
       От името на Общобългарския комитет и Фондация „Васил Левски” в писмото се изказва искрена благодарност на новоназначения директор на Българския културен институт в Москва Буряна Ангелакиева, както и на целия екип на института, за добрата организация и радушното посрещане, което са оказали на представителите на комитета и фондацията по време на пребиваването им в Москва. 
       
       „Надяваме се, че успешното начало с представянето на Общобългарския  комитет и Фондация „Васил Левски” в Москва и установените контакти с партньорите на Българския културен институт ще обогатят дейността му и през 2009 г., когато ще се организира Година  на България в Русия”, завършва писмото.  
 


Водещи новини

Времето