Книгата „Неакордирани Чувства” На Българската Поетеса Теменужка Балина Бе Представена В Рим

Книгата  „Неакордирани Чувства” На Българската Поетеса Теменужка Балина Бе  Представена В Рим


        На 2 март 2008 г. в Рим, Италия, се състоя премиерата на 6-ата книга на българската поетеса Теменужка Балинова Балина - „Неакордирани чувства”.  Поетесата и нейната творба бяха  представени от известния ни литературен критик Марин Кадиев.
       
Премиерата на „Неакоридирани чуства”, която се състоя  в прочутото кафе на интелектуалците „Греко” в Рим, премина при голям успех. На творческата презентация присъстваха консулът на Р България в Рим Марияна Бояджиева  и културното ни аташе Весела Стоева, много българи и италианци.  
       
На Теменужка Балинова Балина бе връчен и диплом и медал за цялостна литературна дейност от председателя на Съюза на независимите писатели. По време на премиерата поетесата получи и покана следващата й книга – „ Ето ме, любов”, редактирана от поета Павел Матев, да бъде преведена на италиански.
       
В старинното кафе „Греко”, основано  през далечната 1760 г., често се е отбивал и руският писател Н.В.Гогол (смята се, че именно тук той е написал и по-голямата  част от "Мъртви души"). В това артистично кафе клиенти са били и Байрон, Тютчев, Шаляпин, Андерсен, Стендал, Ницше, Лист, Вагнер и много други бележити личности.  


Водещи новини

Времето