Във Френския Културен Институт Ще Се Връчат Наградите От Националното Издание На Детския Поетичен Франкофонски Конкурс „Галактика – Млада Франкофонска Поезия 2008”

Във Френския Културен Институт Ще Се Връчат Наградите От Националното Издание На Детския Поетичен Франкофонски Конкурс „Галактика – Млада Франкофонска Поезия 2008”


        Днес, 20 март – Международен ден на Франкофонията, от 15.00 ч. в залата на Френския културен институт в София на ул. „Дякон Игнатий” № 2 ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите от националното издание на детския поетичен франкофонски конкурс „Галактика – млада франкофонска поезия 2008 г.” Темата на конкурса тази година е : Стихче обич, подарено на сираче. Проявата, която се организира в партньорство между Министерство на културата, Дома на детската книга, Асоциацията на преподавателите по френски език в България и Френския културен институт, е част от празненствата, посветени на Международния ден на Франкофонията. 
        Жури, съставено от представители на институциите-съорганизатори, разгледа получените творби и премира 6 стихотворения – 4 награди от Министерство на културата, 1 награда от Дома на детската книга, 1 награда от Асоциацията на преподавателите по френски език в България, а Френският културен институт подкрепя и награждава всички лауреати.
 
        Ето и списъкът на децата-лауреати, чиито произведения са изпратени в Канада за участие в Международния конкурс „Галактика” за тази година :
 
Габриела Векова – 10 години от гр. Видин, награда на Министерство на културата ;
 
Анелия Иванова – 13 години от с. Сборище, община Твърдица, област Сливен, награда на Министерство на културата ;
 
Кристиана Георгиева – 13 години от с. Сборище, община Твърдица, област Сливен, награда на Министерство на културата ;
 
Христиана Първанова – 12 години от гр. Враца, награда на Министерство на културата;
 
Виктор Русев – 13 години от гр. Дулово, награда на Асоциацията на преподавателите по френски език в България ;
 
Светлин Славчев – 10 години от гр. Видин, награда на Дома на детската книга;
 
Децата – лауреати от националното издание на конкурса „Галактика – млада франкофонска поезия 2008” ще получат награди и от Френския културен институт в София.
 
 
 
 
 


Водещи новини

Времето