Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Се Срещне С Министъра На Културата И На Туризма На Република Индонезия Джеро Уачик

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Се Срещне С Министъра На Културата И На Туризма На Република Индонезия Джеро Уачик


        На 21 март /петък/ в 11.00 ч. в Министерството на културата ще се проведе работна среща на министъра на културата на Република България проф. Стефан Данаилов и министъра на културата и на туризма на Република Индонезия Джеро Уачик. Това е първо посещение на индонезийски министър на културата от м. август 1986 г. насам. По време на разговора двамата министри ще обсъдят възможностите за разширяване на културното сътрудничество между България и Индонезия.


        България и Индонезия имат традиционно развити връзки в областта на културата, образованието и науката. През 1994 г. в София се създава Дружество на приятелите на Индонезия „Нусантара” („Родина”), което организира културни мероприятия, курсове по индонезийски език, подпомага издаването на книги с индонезийска тематика на български език и т.н. Индонезийската страна участва редовно със свои фолклорни състави в ежегодно провеждащия се фестивал в Националния дворец на културата Салон на изкуствата.


        През зимата на 2003 г. Министерството на културата на България представи в своята изложбена зала „Средец” фотоизложбата „Бали – стъпалата към Рая”. През 2004 г. България участва с филма „Птицата” на първото издание на Фестивала на европейския филм в Джакарта, през 2005 г. – с филмите „Мила от Марс” и „Георги и пеперудите”, а през декември 2006 г. – с филма „Откраднати очи”. Сред българските културни прояви в Индонезия са и гастролите на квартет „Димов”, студио „Арабеск”, Софийски духов квинтет, фолклорните ансамбли „Пирин” и „Тракия” и др.


        На 22 март /събота/ министърът на културата и на туризма на Република Индонезия ще посети туристически и културно-исторически места в Пловдив, сред които и Балабановата къща.



Водещи новини

Времето