Поздравление На Министърa На Културата Проф. Стефан Данаилов До Всички Театрални Трупи По Повод 27 Март - Международния Ден На Театъра

Поздравление На Министърa На Културата Проф. Стефан Данаилов До Всички Театрални Трупи По Повод 27 Март - Международния Ден На Театъра


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов честити на всички театрални трупи 27 март – Международния ден на театъра. В поздравителния адрес на министъра се казва:

         "СКЪПИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ,


        Поздравявам ви сърдечно с Международния ден на театъра, който тази година зарежда с духовната си енергия Европейската година на междукултурния диалог – 2008! Поздравявам всички вас, които успяхте да накарате публика от всякаква възраст, пол и националност да гледа, сънува и живее с българския театър!

        Казват, че за да има театър, трябват три основни съставки – пиеса, актьори и публика. Но днес аз искам да спомена и всички, които се трудят зад кулисите – режисьори, драматурзи, сценографи, техници, гримьори, администратори… Вие работите неуморно за едно изкуство, което е не обикновено изиграване на пиеси пред публика, а приобщаване на зрителя към една магия, живот, сърце - към всичко, което наричаме Театър.

        Да ни е честит празникът на този безсмъртен феномен на пълноценното човешко общуване и да ни зарежда още дълги години с положителни емоции, жар и усмивки!

        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"