Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Даде Пресконференция На 7 Април От 12.00 Ч. В Зала „Колегиум” На Министерството На Културата

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Даде Пресконференция На 7 Април От 12.00 Ч.  В Зала „Колегиум” На Министерството На Културата


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще даде пресконференция на 7 април /понеделник/ в 12.00 ч. в зала „Колегиум” на Министерството на културата. В нея ще вземат участие и Красимира Филипова, директор на Дирекция „Театър, вариететно и цирково изкуство” на Министерство на културата и д-р Калина Стефанова, директор симпозиуми на Международната асоциация на театралните критици.
        Пресконференцията е по повод предстоящото начало на ХХІV конгрес на Международната асоциация на театралните критици, който ще се проведе от 14 до 19 април в София.
        През м. юли 2006 г. министърът на културата проф. Стефан Данаилов се срещна с президента на Международната асоциация на театралните критици Йън Херберт. По време на срещата бе подписан протокол за провеждането на 24-ия Световен конгрес на театралните критици в София през април 2008 година. Организатори на форума са Министерството на културата на България и Международната асоциация на театралните критици. В конгреса ще участват около 100 делегати от близо 45 държави от Европа, Африка, Азия и Америка.