Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Връчи На 17 Април В 15.00 Часа Наградата „Талия” На Режисьора Жан-Пиер Саразак

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Връчи На 17 Април  В 15.00 Часа Наградата „Талия” На Режисьора Жан-Пиер Саразак


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще връчи на 17 април /четвъртък/ в 15.00 часа наградата "Талия" на Международната асоциация на театралните критици на режисьора Жан-Пиер Саразак /Франция/. Той е сред специалните гости на започналия на 14 април в София 24-и конгрес на Международната асоциация на театралните критици. 
        Официалната церемония по награждаването ще се състои в голямата зала на Гранд Хотел „София” на 17 април от 15.00 часа.
        Темата на 24-ия конгрес на Международната асоциация на театралните критици, който е организиран от Министерството на културата и е под патронажа на проф. Стефан Данаилов, е "Театърът и хуманизмът в днешния свят на насилие". 
       Престижният форум ще продължи до 19 април. В шестте конгресни вечери делегатите имат възможността да видят и шест спектакъла, включени във "Витрина на българския театър" - "Хъшове" в Народния театър "Иван Вазов", "Мъртвешки танц" в Театрална работилница "Сфумато", "Макбет" на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов"- Смолян - в Народния театър, "Каквото направи дядо. . . " - в Театър 199 "Валентин Стойчев", "Ритъм енд блус" в Малък градски театър "Зад канала".