Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Жителите На Стар Бешенов

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Жителите На Стар Бешенов


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравителен адрес и специален подарък на българите от село Стар Бешенов, област Тимишоара /Румъния/ в навечерието на отбелязването на 270-годишнината от основаването на селището. Празникът е в неделя, 20 април 2008 г.
        В приветствието си министър Данаилов поздравява нашите сънародници за родолюбието, с което пазят българския дух. За библиотеката в селото проф. Стефан Данаилов изпрати комплект книги, филми и дискове със записи на музикални изпълнения. Те ще бъдат предадени на жителите на Стар Бешенов от народната представителка д-р Ива Станкова, която в неделя ще присъства на празника на селото.
        Стар Бешенов има 3900 жители, 3300 от които са българи. Те се заселват тук след потушаването на Чипровското въстание. В продължение на векове нашите сънародници в Стар Бешенов пазят живи българските обичаи и традиции, полагайки ревностни грижи за своята църква, за библиотеката и гимназията, за дома на културата и шестте самодейни състава в селото.