Министерството На Културата Удължи До 16 Май Срока За Подаване На Проекти За Конкурсната Сесия За Финансова Подкрепа За Библиотеките

Министерството На Културата Удължи До 16 Май Срока За Подаване На Проекти За Конкурсната Сесия За Финансова Подкрепа За Библиотеките


        Министерството на културата удължи до 16 май т.г. срока за подаване на проекти за конкурсната сесия по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” поради големия интерес. Финансовата подкрепа на библиотеките е за обновяване на фондовете им.
        В конкурса могат да участват всички библиотеки и организации с функциониращи библиотеки, чрез защита на проекти, съгласно правилата, утвърдени от министъра на културата със заповед № РД 09-137/ 09.04.08 г. Формуляри могат да се намерят на сайта на министерството.
        До 9 май т.г. могат да се подават документи и за конкурсната сесия за подпомагане дейността на народните читалища по реда на чл. 90 от Постановление № 15 на Министерския съвет от 2008 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2008 г.
        В сесията могат да кандидатстват всички народни читалища, вписани в регистъра по чл. 10 от Закона за народните читалища. Кандидатстването се осъществява по утвърдените от министъра на културата Правила за подпомагане дейността на народните читалища по реда на чл.90 от Постановление № 15 на Министерския съвет от 2008 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2008. Проектните фишове се подават лично или по пощата. Правилата за финансова подкрепа на народните читалища по линия на целевата допълваща субсидия – 2008 г. и Проектен фиш са качени на сайта на МК.