Учениците На Гена Димитрова Изправиха На Крака Публиката Във Виена

Учениците На Гена Димитрова Изправиха На Крака Публиката Във Виена


        Концертът на учениците на оперната прима Гена Димитрова изправи на крака публиката във Виена на 6 май вечерта. Голямата концертна зала на Българския културен институт „Дом Витгенщайн” в австрийската столица бе препълнена от почитатели на изкуството, които дълго аплодираха примата на виенската опера Красимира Стоянова, Петър Данаилов, Лилия Илиева, Стефан Владимиров, Розалия Богданова, Баясгалан Дашнян. Ръкоплясканията не стихваха и след изпълненията на проф. Христо Станишев и Мария Принц – пиано и Стефан Камиларов – цигулка.
        Концертът на учениците на Гена Димитрова в памет на голямата българска певица се прави за първи път. Идеята е на проф. Христо Станишев и на директора на БКИ „Дом Витгенщайн” Борислав Петранов. Проявата бе под патронажа на българския посланик в Австрия Ради Найденов, който приветства залата. Делегацията на Министерство на културата, водена от Невяна Малчева, началник на кабинета на министъра на културата, бе на концерта във Виена. В залата бе и Милена Стойкова - дъщерята на Гена Димитрова. Специален гост беше примата на Виенската опера Красимира Стоянова. Изпълнителите получиха цветя от името на министъра на културата проф. Стефан Данаилов.
        „Незабравимата Гена Димитрова сякаш е сред нас в залата с таланта на своите известни ученици, прославящи името на България далеч зад пределите на родината”, каза проф. Христо Станишев.



Водещи новини

Времето