Делегация На Министерството На Културата Ще Посети Гр. Твер За Традиционното Честване На 24 Май

Делегация На Министерството На Културата Ще Посети Гр. Твер  За Традиционното Честване На 24 Май


        Делегация на Министерството на културата на Република България, водена от Емил Бехар – парламентарен секретар на МК, заминава на 20 май т.г. за гр. Твер за традиционното честване на 24 май в Русия. В състава на делегацията са и Стоянка Атанасова – главен експерт, референт за Русия в дирекция “Европейски съюз и международно сътрудничество” и Димитър Христов – поет, главен експерт в дирекция „Регионални културни дейности”.
        В дните на тържествата българската делегация ще има среща с новоназначения министър на културата на Руската федерация Александър Авдеев, по време на която ще бъдат обсъдени въпроси от двустранен характер, като ще се акцентира на провеждащата се в момента Година на Русия в България и провеждането през 2009 г. на Година на България в Русия. Делегацията ще бъде приета и от архиепископа на Твер, както и от губернатора на Тверска област.
       Участие в честванията в Твер ще вземат делегации от всички славянски страни.
В рамките на тържествата по повод 24 май българската делегация ще присъства на презентация на поетическия сборник „Славянската поезия ХХ-ХХІ в.”, както и на Божествена литургия в чест на Светите братя Кирил и Методий, на конференция „Православието и духовно-патриотическото наследство”, на Международна научна конференция „Славянският свят: единство и многообразие”, на Фестивал на православните филми, както и на представителните изложби на Съюза на руските художници „Паметниците на Родината” и на изложба на старинната книга „ В началото бе словото …”




Времето