На 19 Май Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Награди Изявени Български Творци По Случай Деня На Българската Просвета И Култура И На Славянската Писменост

На 19 Май Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Награди Изявени Български Творци По Случай Деня На Българската Просвета И Култура И На Славянската Писменост


        На 19 май /понеделник/ в 11.30 ч. министърът на културата проф. Стефан Данаилов на официална церемония ще връчи годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържеството е в ресторант „Класик”.
За постигнати високи творчески резултати и принос в развитието и популяризирането на българската култура награди ще получат писатели, артисти, режисьори, музикални изпълнители, диригенти, художници, архитекти, преводачи, читалищни дейци, меценати, учители от училищата по изкуствата и по културата. Ще бъдат отличени също и изявени млади български творци. Специални отличия - плакет и грамота са предвидени за меценатите и дарителите в областта на културата.
        Наградите за изявените и младите творци и за читалищните дейци са грамота, плакет и парична награда. За първи път тази година изявени учители от училищата по изкуствата и културата освен грамота и плакет ще получат също и парична награда.
        Отличени с грамота, плакет и парична награда за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на културата и във връзка с навършване на юбилейни годишнини ще бъдат арх. Иван Андонов Попов /90 г./, акад. Кирил Василев /БАН, 90 г./, Величко Минеков /скулптор, 80 г./, Васил Михайлов /актьор, 70 г./, Вълчо Камарашев /актьор, 70 г./ и Константин Павлов /поет, 70 г./.
        С почетни грамоти и плакет „Златен век” ще бъдат наградени и чуждестранни граждани, допринесли за популяризирането на българската култура зад граница.




Времето