Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави В Навечерието На 24 Май Творците И Дейците На Българската Култура

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави В Навечерието На 24 Май Творците  И Дейците На Българската Култура


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравителен адрес по повод 24 май до всички творци и дейци на българската култура.

        В поздравлението на министър Данаилов се казва:

        „ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ
        НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА,


        Поздравявам ви с 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!
Свято е делото на равноапостолите Кирил и Методий, сътворили Азбуката и дали право на българите и на всички славяни заслужено да се гордеят, че са градители на европейската цивилизация.
        Днес буквите на България са азбука на Европа. Ние имаме право да се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на българските творци, с високия коефициент на нашите учени и дейци на просветата и културата, с интелектуалния потенциал на нацията. Убеден съм, че само народи, които поставят на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето”.

        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравителен адрес по случай 24 май и до преподавателите и учениците от училищата по изкуствата и по културата към Министерството на културата.