Българските Художници Мария И Валери Върбанови Представиха Проекта Си „Ябълката” В Рамките На Проявата „Ставангер’ 08 – Европейска Столица На Културата”

Българските Художници Мария И Валери Върбанови Представиха Проекта Си „Ябълката” В Рамките На Проявата „Ставангер’ 08 – Европейска Столица На Културата”


        В рамките на проявата „Ставангер’ 08 – Европейска столица на културата” от 8 май до 6 юни 2008 г. в галерия “Амаре” в Ставангер - най-голямата и престижна частна галерия в Норвегия, бе представена съвместната изложба на българските художници Мария и Валери Върбанови. Изложбата, на тема „Ябълката” в нейния естетически, философски, митологичен и религиозен смисъл, обединява живопис, художествена фотография, видео-арт.

        На откриването й присъстваха посланикът на Република България в Кралство Норвегия Н. Пр. Никола Карадимов и съпругата му, множество норвежки почитатели, между които и видни представители на бизнес средите на град Ставангер. Изложбата посетиха и посланикът на Кралство Норвегия в София Н. Пр. Тове Скарстейн и норвежкият консул във Варна Константин Дараданов. В делегацията участваха представители на дипломатическите мисии на Норвегия в България – София и Варна, както и зам.-кметът на Варна Борислав Борисов и други представители на Община Варна.

        Художниците Мария и Валери Върбанови поддържаха интереса на зрителите чрез рисуване на живо – Life-Painting-Show по време на целия период на изложбата. Любители на изкуството, ученици и преподаватели от Арт-колежа в Ставангер, професионалиисти и любители художници посетиха изложбата „Ябълката”.

        Експозицията се осъществи с подкрепата на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.


 

 







Времето