Концерт На Камерен Ансамбъл „Трио Рахманинов” Ще Се Състои На 12 Юни В Руското Посолство В София В Рамките На Годината На Русия В България

Концерт На Камерен Ансамбъл „Трио Рахманинов” Ще Се Състои На 12 Юни В Руското Посолство В София В Рамките На Годината На Русия В България


        Концерт на камерен ансамбъл „Трио Рахманинов” ще се състои на 12 юни в Руското посолство в София на бул. „Драган Цанков” 28 в рамките на Годината на Русия в България. Организатори на Годината са министерствата на културата на двете страни. „Трио Рахманинов” ще изнесе концерт и в Етнографския музей в Пловдив на 13 юни като част от програмата на 44-тия Международен фестивал на камерната музика.
        Всички членове в състава на „Трио Рахманинов” са завършили Московската консерватория „П. И. Чайковски” и са участници и победители в международни конкурси. Те са солисти на Московската държавна филхармония. През 2003 г. триото участва във фестивалите в Саар Брюкен в Германия и "Autunno Musikale a Como" в Италия.
        Наталия Савинова (виолончело) става лауреат на няколко конкурса още по време на следването си. Известна е на любителите на музиката благодарение и на компакт дисковете, които е записвала за такива компании като "Олимпия" (Великобритания), "Ормония Мунди" (Франция) и "Тритон" (Япония). През миналия концертен сезон Наталия Савинова е поканена в холандския град Дордрехт на фестивал на виолончелната музика, където заедно с известни виолончелисти от Европа води майсторски клас.
        Михаил Цинман (цигулка) е лауреат на конкурса Premio Rodolfo Lipizer (Италия) и на конкурса „Моцарт” в Залцбург. Свирил е под диригентството на А. Лазарев, Ханс Граф, Клаус Арп, Фуат Мансуров. Михаил Цинман е преподавател в Московската консерватория, води майсторски класове в чужбина и е концертмайстор на Болшой театър.
        Виктор Ямполски (фортепиано) има по 150 концерта годишно като солист и изпълнител на камерна музика заедно с оркестъра на московската филхармония. Свирил е в зала „Джузепе Верди” в Милано, „Уигмор хол” в Лондон, в залата на Краковската филхармония. Реализирал е съвместни проекти с известни руски композитори като А. Шнитке, Е. Денисов, С. Губайдулин.

 






Времето