Кръгла Маса На Тема „Българската Литература: Творба, Писател, Читатели” Започва В Пловдив

Кръгла Маса  На Тема  „Българската Литература: Творба, Писател, Читатели” Започва В Пловдив


        Министерството на културата, община Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов” организират на 12 и 13 юни т.г. в Пловдив кръгла маса „Българската литература: творба, писател, читатели”. Кръглата маса ще се състои в залите на Народна библиотека „Иван Вазов”. Над 100 участници – автори, литературни критици и анализатори, издатели, книгоразпространители, библиотечни работници и читатели ще разговарят за развитието на новата литература и нейното въздействие върху личността на модерния човек.
        Кръглата маса ще бъде открита от заместник-министъра на културата Надежда Захариева, която ще вземе участие в дискусията.
        В трите тематични сесии „Творбата и нейният автор”, „Книгата” и „Тъмната страна на литературата: какво се случва с четенето и читателя?” ще бъдат обсъдени въпроси на творческия процес и личността на автора, основните теми и мотиви в най-новата литература. Ще се срещнат позициите на издатели и читатели, представени от водещи български издателства и библиотеките като основни институти, осъществяващи връзката между литературното произведение и неговите читатели. Ще се анализира и практиката на Националната и другите големи библиотеки в работата с чуждестранните партньори за формиране на интерес към българската книга.
        Модерните проблеми на литературата и четенето, свързани с въвеждането на новите електронни и комуникационни технологии и влиянието на глобалната мрежа, ще бъдат представени на вниманието на участниците в кръглата маса.



Времето