Читалище „Николай Хайтов” Е Домакин На Фестивала „Софийски Вечери На Авторската Песен”

Читалище „Николай Хайтов”  Е Домакин На Фестивала „Софийски Вечери На Авторската Песен”


        На 20 и 21 юни 2008 г. в столицата ще се проведе традиционният фестивал „Софийски вечери на авторската песен”, организиран от читалище „Николай Хайтов” със съдействието на Министерството на културата, Столична община и Район Изгрев, Френския институт в София, Националния музей „Земята и хората”, Фондация „Славяни” и др. Тази година фестивалът се провежда за пети път и е сред водещите събития от богатата програма по повод Международния празник на музиката - 21 юни.
        Най-изявените поети с китара у нас ще пеят новите си песни, а техни колеги от Русия, Великобритания, Германия и други страни ще гостуват на сцената на фестивала. Ще бъдат представени нови албуми и поетични книги на бардове, които имат своите почитатели в България и в чужбина.
        Тази година софийската публика отново ще може да се наслади на изпълненията на Гриша Трифонов, Пламен Ставрев, Маргарита Друмева, Тодор Трайчев, Славимир Генчев, Христо Караславов, Тодор Янкулов, Слави Георгиев, Милен Тотев, Иван и Живка Ненкови, Христо Граматиков, Татяна Йотова, Красимир Йорданов, Митко Динев, Гинчо Павлов, Светла Георгиева, Пламен Сивов, Нели Воева, Кристиян Симеонов, Димитър Христов и др. След специална селекция във фестивалната програма ще участват и нови имена, както и известни певци и инструменталисти от различни жанрове на музикалното изкуство.
        - На 20 юни концертът е от 15 ч. до 19 ч. в Националния музей „Земята и хората” /вход свободен/.
        - На 21 юни - от 16 ч. до 21 ч. празничната програма е на откритата естрада в Борисовата градина.

        ПРОГРАМА



Времето