Български Балетен Спектакъл Бе Представен С Успех В Косово

Български Балетен Спектакъл  Бе Представен С Успех В Косово


       По покана на Националния театър в Прищина, българската балетна артистка и педагог Силвия Томова стана хореограф и режисьор на първия балетен спектакъл в Косово след войната в края на 90-те години – „Вечер на класическия балет”, чиято премиера бе на 20 юни 2008 г. 
       В препълнената зала на театъра бяха представени сцени от „Лебедово езеро”, „Дон Кихот”, „Корсар”, „Жизел” и „Испански танц”. 
       На премиерата присъстваха представители на Министерството на културата на Косово, културни дейци, творци и дипломати, съобщиха от дипломатическото бюро на Република България в Прищина. 
       Представлението беше посрещнато с много аплодисменти от публиката. На българското дипломатическо представителство бяха изказани специални благодарности за подкрепата, която е оказала българската Балетна асоциация за възраждането на балетното изкуство в Косово, като бяха дадени високи оценки за професионализма на Силвия Томова. Изказани бяха и идеи и предложения за продължаване на сътрудничеството с нова постановка през есенния театрален сезон.



Времето