Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Замина За Р Македония

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Замина За Р Македония


        Делегация на Министерството на културата, водена от министъра на културата проф. Стефан Данаилов, замина за Р Македония. Тази вечер министър Данаилов ще открие в Скопие паметна плоча с барелеф на Христо Ботев по повод 160 години от рождението на големия български поет и революционер. В състава на делегацията на Министерството на културата е и Невяна Малчева, началник на кабинета на министър Данаилов.
        По време на посещението си в Скопие министър Данаилов ще положи цветя на гроба на Гоце Делчев и пред барелефа на Васил Левски. Делегацията на Министерството на културата ще посети и Българския културен институт в Скопие. Дарение от 100 книги и комплект компактдискове ще връчи министър Данаилов на института.
        Паметната плоча на Христо Ботев е поставена на сградата на българското посолство в Скопие. Церемонията за откриването на барелефа е в 18.00 часа тази вечер. Творбата е дело на скулптора Борис Дерменджиев. По-късно в залите на българското посолство ще се състои вечер, посветена на Христо Ботев.
        Организатори на поставянето на паметната плоча с барелеф на Христо Ботев са Министерството на културата, посолството на България в Скопие и Общонародна фондация „Христо Ботйов”.




Времето