Заместник-Министърът На Културата Явор Милушев Замина За Мароко

Заместник-Министърът На Културата Явор Милушев Замина За Мароко


        Заместник-министърът на културата Явор Милушев замина днес, 2 юли, на работно посещение в Мароко по покана на министъра на културата на Кралство Мароко г-жа Туриа Жабран.
        По време на своя престой Явор Милушев ще бъде гост на първия Международен фестивал „Женски гласове”, организиран от Министерството на културата на Кралство Мароко. Проявата ще се проведе в гр. Тетуан в северната част на страната, който е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Мароканските организатори са поканили за участие и прочутата ни фолклорна група „Бистришките баби”, обявени от ЮНЕСКО за шедьовър на устното и нематериалното културно наследство на човечеството.
        Зам.-министър Милушев ще има среща с Туриа Жабран, по време на която ще се дискутират възможностите за разширяване на сътрудничество между двете страни в областта на културата, както и партньорството ни в международни организации. Явор Милушев ще се срещне също и с Мохамед Хасад, валия на Танжер и съорганизатор на Международния фестивал „Женски гласове”, както и с валията на гр. Фес Хамид Шабат, където ежегодно се провежда Международният фестивал на религиозната музика.
         По време на посещението си зам.-министър Милушев ще има среща и с Хасан Сентиси, почетен консул на България в Мароко.