От 19 До 25 Септември 2008 Г. В Гр. Саратов Ще Се Проведат Вторите Световни Делфийски Игри

От 19 До 25 Септември 2008 Г. В Гр. Саратов Ще Се Проведат Вторите Световни Делфийски Игри


        От 19 до 25 септември 2008 г. в гр. Саратов в Русия ще се проведат Вторите световни делфийски игри, които се организират от Международната асоциация „Международен делфийски комитет” съвместно с общоруската обществена организация „Национален делфийски съвет на Русия” и администрацията на Саратовска област.
        Световните делфийски игри са една мащабна международна изява в областта на културата, на която се отдава голямо значение като на ефективен инструмент за насърчаване на междукултурния диалог, запазване на националните траиции и културното наследство, подкрепа на младите таланти.
        Очаква се в Игрите да участват близо 1500 дейци в сферата на културата от различни страни. Проявата ще се проведе под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на Комисията на Руската федерация по въпросите на ЮНЕСКО. Творчески колективи и формации от България също могат да се включат в Игрите.
        Повече подробности за регламента на Вторите световни делфийски игри в гр. Саратов може да научите и на сайта http://www.idcworld.org.