Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Кмета На Община Невестино Инж. Димитър Стаменков

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Кмета На Община Невестино Инж. Димитър Стаменков


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от кмета на Община Невестино инж. Димитър Стаменков за подпомагането дейността на народните читалища.
       В писмото до министър Данаилов се казва: „Изразяваме нашата най-искрена благодарност за извършената корекция по бюджета на Община Невестино за подпомагане на дейността на народните читалища.
        В малките общини в Република България, каквато е и нашата община, е най-трудно да отделим средства за подпомагане на дейността на читалищата от и без това оскъдния ни бюджет. Затова за нас е от голямо значение предоставянето на тези средства, за да можем да съхраним традициите на народа ни, които да пребъдат през вековете. Самобитността на българина е нещото, което определя нашата национална идентичност и ние сме длъжни да я опазим и предадем на следващите поколения.
        Бъдете все така дълбоко ангажиран с проблемите на културата, особено в малките общини, които са средища за запазването на традициите и самобитността на народа ни.”



Времето