Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие Обновената Сграда На Родопския Драматичен Театър

Министърът На Културата Проф.  Стефан Данаилов Ще Открие Обновената Сграда На Родопския Драматичен Театър


         На 8 август 2008 г. министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие обновената сграда на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в гр. Смолян.
          За цялостния ремонт на сградата на театъра Министерството на културата осигури целеви средства в размер на 1 милион и 85 хиляди лева. По нова технология са подменени фасадните витрини със стъклопакети.
         Отделно Министерството на културата разработи по Оперативна програма „Регионално развитие”   проект за 600 хиляди лева за Родопския  драматичен театър „Николай Хайтов”. Проектът предвижда ремонт на покрива на театъра, реконструкция на главното му фоайе, изграждане на инсталационни системи и ще се реализира през 2009 г.  
 
       Министерството на културата осигури през 2008 г. допълваща субсидия за 59 читалища в област Смолян. Тя е в размер на 167 300 лева. От тях 109 хиляди лв. са за ремонт на читалищата, 35 800 лева са за художествено- творческа дейност и 22 500 лева – за нова компютърна техника. 
        Министерството на културата осигури през 2008 г. и 66 392 лева за 28 библиотеки в Смолянска област. Със средствата те ще закупят книги за попълване на своите фондове. 
  


Водещи новини

Времето