С Гастроли На Джаз-Квартет „Денис Шулгин” Продължава Годината На Русия В България

С Гастроли На Джаз-Квартет „Денис Шулгин” Продължава Годината На Русия В България


           Московският ViolinJazz квартет „Денис Шулгин” е създаден от музиканти като колектив – творческа лаборатория. Участниците в квартета взимат за основа традициите на цигулковия джаз, като можем да направим асоциация  и с произведенията на С. Грапели, С. Смит, Ж.Л. Понти. Музикантите от Джаз-квартет „Денис Шулгин” творчески преосмислят и разкриват нови инструментални възможности пред цигулката не само като класически инструмент. Ерудицията на музикантите от квартета позволява да се обединят традициите на виртуозната цигулкова школа от епохата на Николо Паганини, но вече със съвременно звучене, ритми и синтез на електроника и акустика.
       Денис Шулгин /цигулка/ е създател и идеен ръководител на квартета.
Другите музиканти от квартета са Гайдар Марк /контрабас/, Алексей Наджаров /пиано/ и Петър Талий /ударни/. Московският ViolinJazz квартет „Денис Шулгин” съединява експресивност, присъща за хот-джаза, композиционни експерименти и интелектуализъм, пост би-боб с виртуозната техника и ерудиция на изпълнителите, които са завършили класическата школа на академичната консерватория.   Към техния репертоар, простиращ се от Джорж Гершуин и Глен Милър до Майлс Дейвис и съвременен джаз рок, трябва да допълним и изключителна пластичност, изобретателност и богатство на звученето на квартета. Те са музиканти единомишленици, вярващи в себе си и обединени от общи творчески идеи.
      Участниците в джаз-квартета „Денис Шулгин”  успешно се представят и на голямата руска музикална сцена, а големи приятели и почитатели на квартета са Георги Гаранян, братя Иванови – организатори на Рождественския джазов фестивал в Москва, където от 2004 г. участва постоянно квартетът. Музикантите от квартета редовно участват в клубни джем-сешъни в Москва, а солистът на квартета Денис Шулгин /цигулка / често има изяви и в Ню-Йоркските джазови клубове.
      Рекламната подкрепа на квартета се осъществява благодарение на известни джаз и водещи рок-образователни радиостанции : „Ехото на Москва”, „Радио Русия”, „Маяк”, „Говори Москва”, радио ”Култура” – Георги Гаранян, Моисей Рибак. Изявите на квартета се транслират по телевизионните каналите „Култура” и „СТС”.
     ViolinJazz квартет „Денис Шулгин” е търсен гост на различни мероприятия и корпоративни вечери. Музикантите от ансамбъла свириха  на тържественото откриване на хотелите „Swiss Hotel” и „Петър Първи” в Москва. Квартетът „Денис Шулгин” свири и на тържественото закриване на фестивала „Владимир Спиваков кани…..”, гости на който са знаменитата френска актриса Фани Ардан и президентът на фирмата Louis Vuitton, дизайнерът – моделиер Валентин Юдашкин.
      През лятото на 2004 и 2005 г. Джаз-квартет „Денис Шулгин”  концертира в Лозана и Монако на корпоративни мероприятия, свързани с представянето на звездите на руската естрада -  Филип Киркоров, група „Блестящи”, Ладов Данс, балет „Тодес”, Михаил Шуфутински.
      През есента на 2005 г. квартетът участва с концерти във Франция – гр. Бордо, на семейни тържества по случай сватбата на собственика на „ Hermes”, „ Cristian Dior”, „Hennessey”, а почетни гости на тържествата са били Тони Блеър, г-жа Ширак, Карл Лагерфелд /”Channel”/, Наоми Кембъл, Сати и Владимир Спивакови.
       Квартетът е записал и музиката  към филма на Авдоти Смирнов „Връзка” /Русия, 2006 г. /



Водещи новини

Времето