Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Бъде На Посещение В Смолян На 8 Август

Министърът На Културата Проф.  Стефан Данаилов Ще Бъде На Посещение  В Смолян На 8 Август


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще бъде на посещение в гр. Смолян на 8 август 2008 г. В 18.00 часа  в петък проф. Стефан Данаилов ще открие обновената сграда на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в  Смолян.  За цялостния ремонт на сградата на театъра Министерството на културата осигури целеви средства в размер на 1 милион и 85 хиляди лева. По нова технология са подменени фасадните витрини със стъклопакети.
       След церемонията по откриването  на площад „България” пред РДТ „Н. Хайтов” ще се състои и концерт с участието на сборен гайдарски състав от Смолян, Веселин Маринов, Петя Буюклиева, Сунай Чалъков, Любена Нинова и Владимир Димов.
      В 20.00 ч. в зала № 1 на театъра министър Данаилов ще присъства на  представянето на мултимедийния спектакъл „Еднорогът” - дело на „Родопски международен театрален колектив 2008” и  „Харпър Медия Студио” от Лос Анжелис – САЩ.
         РДТ „Н.Хайтов” в момента е домакин на четвъртото издание на „Родопски международен театрален колектив” в партньорство с „Четвърти свят за театрални изследвания и образование”- Ню Йорк, САЩ; Университет Лос Анжелис – САЩ; Университет „Карнеги Мелън” – САЩ; Югозападен университет „Джорджтаун” -  Тексас, САЩ.
        Тази година гости на колектива са директорът на „Центъра за театрални изследвания” в Балтимор, САЩ – Филип Арно и почетният президент на Международна театрална организация – Марта Коание, които  са членове на борда на директорите на „Четвърти свят – театрална лаборатория за изследвания и образование”, а също така и на „Родопски международен театрален колектив”.
        По време на посещението си в Смолян министър Данаилов ще се срещне с участниците в четвъртото издание на „Родопски международен театрален колектив”.


Водещи новини

Времето