Национална Изложба За Детска Рисунка ”Олимпиадата В Детските Очи – Пекин ’2008” Ще Бъде Открита На 11 Август В 11.00 Часа В Галерия „Средец” На Министерство На Културата

Национална Изложба За Детска Рисунка ”Олимпиадата В Детските Очи – Пекин ’2008”  Ще Бъде Открита На 11 Август В   11.00 Часа В Галерия „Средец” На Министерство На Културата


       От 11 до 20 август 2008 г. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде наредена Национална изложба за детска рисунка ”ОЛИМПИАДАТА В ДЕТСКИТЕ ОЧИ – ПЕКИН ’2008”, която е под патронажа на председателя на БОК Стефка Костадинова.
       Официалното откриване на Националната изложба „Олимпиадата в детските очи - Пекин ’2008” ще е на 11 август 2008 г. от 11.00 часа в галерия „Средец” на МК. Организатори на проявата са Министерството на културата на Република България и Община Силистра.
       Очаква се на откриването на изложбата в понеделник в зала „Средец” да присъстват представители на Посолството на Китайската народна република, както и Антон Попов - главен секретар на ДАМС.
        
        Гр. Силистра беше първият домакин на тази престижна национална детска изява. Повече от 500 рисунки бяха изпратени във Фондация „Ян Бибиян” и  Община Силистра от цялата страна и от българската диаспора от Сърбия и Румъния. На 14 април 2008 г. жури награди 112 деца и 22 учители-художници.
       В творбите си децата разкриват своите виждания и разбирания за Олимпийското движение, към спорта като фактор за развитие и изграждане на личността и постигането на човешкото съвършенство. Българските деца изпращат своето послание за обединение на човешката сила и дух за един по-съвършен свят.
      Те ще дарят тази изложба на организаторите на Олимпиадата в Пекин - 2008, като поздрав към китайските деца и участниците в това световно спортно събитие. Символично, българската детска изложба ще прехвърли Великата китайска стена като своеобразен мост за приятелство и сътрудничество между Китайската народна република и Република България.
 
      За повече информация: г-н Кръстьо Младенов от Фондация „Ян Бибиян”, организатор на конкурса   – тел.  0886 575 851


Водещи новини

Времето