Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Е Поканен Да Участва Във Форума „Диалог Между Цивилизациите” През Ноември 2008 Г. В Кувейт

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Е Поканен Да Участва Във Форума „Диалог Между Цивилизациите” През Ноември 2008 Г. В Кувейт


          На 8 август 2008 г. заместник-министърът на културата Явор Милушев прие г-н Юсеф Уахаб Ал-Амири, Президент на Кувейтския дом на националните дейности. По време на срещата бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, свързани с популяризирането на културите на двете страни.
Заместник-министър Милушев изказа мнение, че междукултурният диалог е фактор за взаимно опознаване между народите, като с разширяването на географския му обхват би могло да се постигне развитие на сътрудничеството и в редица други сфери на обществения живот. Като напълно се съгласи с това изявление, г-н Ал-Амири подчерта, че е необходимо по-широко представяне на българската култура в Кувейт, което би довело и до активизиране на икономическите връзки между двете страни, по-специално в сферата на туризма. Той предложи да бъде организирана в близко бъдеще Седмица на българската култура в Кувейт. Едновременно с това   г-н Ал-Амири поднесе покана от името на Негово височество Шейх Насер Ал-Сабах, министър-председател на Държавата Кувейт, за участие на българския министър на културата проф. Стефан Данаилов в предстоящия форум „Диалог между цивилизациите” през месец ноември 2008 г. в Кувейт.
         Срещата премина в приятелска атмосфера. В нейния край г-н Ал-Амири отправи лична покана към Явор Милушев за посещение в Кувейт по повод предстоящите форуми за представяне на българската култура.



Водещи новини

Времето