Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Вземе Участие В Международния Симпозиум За Съвременно Изкуство „Ломея 2008”

Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Вземе Участие В Международния Симпозиум За Съвременно Изкуство „Ломея 2008”


        На 29 и 30 август зам.-министърът на културата Иван Токаджиев ще бъде на посещение в Област Русе. Той ще вземе участие в Международния симпозиум за съвременно изкуство „Ломея 2008” и ще бъде официален гост на празника на Община Иваново.
        В рамките на Международния симпозиум „Ломея 2008” се провежда международен пленер по живопис „Русенски Лом – Дунав”. Творците черпят вдъхновение от най-забележителните места в региона, между които са и Ивановските скални църкви, вписани в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В програмата на Симпозиума „Ломея 2008” са включени пътувания и до Червен и Церовец. По традиция форумът ще завърши с две последователни изложби - на открито в долината на Ломовете край Нисово и в Русенска художествена галерия.
        По време на посещението си в област Русе зам.-министър Иван Токаджиев, заедно с общинското ръководство на града, ще направи оглед на последния строителен етап от възстановяването и изграждането на църквата „Всех Светих”, както и оглед на тревожното състояние на някои сгради паметници на културата в централната градска зона.



Водещи новини

Времето