България Участва В 37-Ия Международен Фестивал На Книгата В Атина

България Участва В 37-Ия Международен Фестивал На Книгата В Атина


        Гръцката асоциация на издателите в сътрудничество с дипломатическите представителства на страните членки на ЕС и техните министерства на културата организира в гръцката столица 37-ми Международен Фестивал на книгата`2008 под надслов “Добрите истории правят света по-добър”. Проявата се организира в периода 12-28 септември 2008г. и е под патронажа на президента на Република Гърция Каролос Папуляс.
        България ще бъде представена от поета Любомир Левчев. В програмата на фестивала денят 13 септември е посветен на българската литература.  Същия ден от 19 ч. е  вечерта на поезията на Любомир Левчев. Гръцкият актьор Константинос Темелис ще прочете негови произведения в превод на гръцки.
        На 14 септември ще бъде представена българската писателка на детски приказки Весела Фламбурари, която живее в Атина. Тя е автор на “Приказчици”, “Приказки от горната земя”, “Приказки за малки” и др. Откъси от произведенията ще прочете актьорът Константинос Темелис.
 
 
        По време на фестивала ще бъдат представено творчеството на Янис Мелесиу (Кипър), на Дина Кацури(Кипър), на Мика Валтари (Финландия), на Ерик Фоснес Хансен (Норвегия), на Арлент Лу (Норвегия), на Збигнев Херберт (Полша), на много гръцки автори, на Петер Х. Фогтдал (Дания), на Хенрик Норбранд (Дания), Настиа Арсел (Дания), на  Миккел Виркегард (Дания) и др.


Водещи новини

Времето