Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздравления До Средните Училища По Изкуствата И Културата И До Натфиз „Кр. Сарафов” По Повод Началото На Учебната Година

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздравления До Средните Училища По Изкуствата И Културата И До Натфиз „Кр. Сарафов” По Повод  Началото На Учебната Година


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов поздрави учителите и учениците от средните училища по изкуствата с началото на новата учебна година. В приветствието на проф. Данаилов се казва:
        „За вас ученици - от най-малките, които за първи път прекрачвате школския праг, до тези, на които предстои завършване, и за вас учители, посветили себе си в служба на бъдещето на нацията, започват месеци на всекидневен труд и усилия в покоряването на нови територии на знанието и на творческата изява!
        Пожелавам ви това да бъде една ползотворна и богата на постижения  учебна година, която зарежда сърцата със съзидателна енергия.
        Искрено вярвам в израстването на децата на България като знаещи и можещи млади хора, възпитани в любов към непреходните ценности, със самочувствие на достойни граждани на България, Европа и света.”
 
        Студентите и преподавателите от НАТФИЗ „Кр. Сарафов” министър Данаилов приветства с думите:
 
         „Щастлив съм да ви поздравя с началото на новата учебна година!
         Животът е приключение, което носи заряд, ако се изживее дръзко и неповторимо, с фантазия, на която е способно само младото поколение!
 
            Скъпи студенти,
            Не забравяйте, че изкуството иска жертви, но най-главното, което му е нужно, е огън! Творческият дух е жизнеспособен само тогава, когато е устремен към бъдещето.
            Уважаеми преподаватели,
            В нашия модерен Храм на древните изкуства НАТФИЗ изграждаме личности, заредили себе си не само с талант и горещи емоции, но и с много знания, с които да посрещнат пълноценно предизвикателствата на утрешния ден. Нека не ви напуска ентусиазмът и вдъхновението във вашата отговорна задача - да изградите една съвременна културна общност, която със силата на таланта си сплотява и обогатява хората!”
 


Водещи новини

Времето