Втори Форум По Програма Interreg Ivc За Междурегионално Сътрудничество Ще Се Проведе В Гр. Лил, Франция На 27 И 28 Октомври

Втори Форум По Програма Interreg Ivc За Междурегионално Сътрудничество Ще Се Проведе В Гр. Лил, Франция На 27 И 28 Октомври


        На 27 и 28 октомври в гр. Лил, Франция ще се проведе Втори форум за междурегионално сътрудничество. На 27 окомври 2008г. ще бъде обявена втората покана за проектни предложения по програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC, като крайният срок за подаване на предложенията ще бъде до 30 януари 2009г.
        На форума ще присъстват представители на европейските институции и на национални, регионални и местни власти, които ще получат актуална информация относно втората покана за предложения по програмата, ще имат възможност да открият партньори и ще получат консултации при разработването на проектни предложения.
        По време на форума акцентът ще бъде поставен върху тематичните мрежи в областта на двата приоритета на програма INTRREG IVC – „Иновации и икономика на знанието” и „Околна среда и превенция на риска”. Специално внимание ще бъде отделено на участниците от България и Румъния като пълноправни партньори по програмата.
        България ще участва със собствен информационен щанд, който ще представи страната на европейските ни партньори. За потенциалните кандидати от България, които не могат да присъстват на форума, е предоставена възможност да изложат своите проектни идеи. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще осугури транспортирането и подреждането на материалите за информационния щанд на България.
        Всички желаещи да участват трябва до 3 октомври 2008г. да изпратят в МРРБ информационни материали на английски и френски език и проектни идеи на английски език. Срокът за регистрация за Втория форум за междурегионално сътрудничество е 30 септември. Желаещите трябва да се регистрират в интернет страницата www.intrreg4cforum.eu, където е публикувана и допълнителна информация за събитието.


Водещи новини

Времето