Министерството На Културата Издаде Некролог По Повод Кончината На Големия Български Поет И Драматург Константин Павлов

Министерството На Културата Издаде Некролог По Повод Кончината На Големия Български Поет И Драматург Константин Павлов


        Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на големия български поет и драматург Константин Павлов. В него се казва:
 
        „Трудно ни е да повярваме, че възвишеният дух не може да спаси тленното тяло поне на изключителните сред нас, за да не обеднява бъдещето ни от големите имена на нашата култура. Напусна ни един от най-големите поети на нашето съвремие и болката от тази огромна загуба е непреодолима.
        Константин Павлов владееше до съвършенство магията на словото и неуморно и мъдро търсеше Истината. Избра нея пред всичко останало и й остана верен до последния си дъх. Отиде си поет с главна буква, необикновен във всичко и обикновен до себеотричане, притежаващ невероятна волност на чувствата, усет към експеримента и независимост от суетата на съвремието.
        Делото на поета и драматурга Константин Павлов днес ни карат не да преклоним глава пред спомена, а да изправим глава пред вечно живото присъствие на един от нас, когото дълго трябва да догонваме в бъдещето.
        Духът ни коленичи пред таланта и човешките качества на твореца, устоял на неумолимия ход на времето, достойно написал незабравимата страница на живота си. Дълбок поклон пред паметта на Константин Павлов!”
        Поклонението ще се извърши на 30 септември 2008 г. от 14.30 ч. в ритуалната зала на Централни софийски гробища.
 
                                                          


Времето