Министерството На Културата Издаде Некролог По Повод Кончината На Видния Български Диригент И Композитор Ивелин Димитров

Министерството На Културата Издаде Некролог По Повод Кончината На Видния Български Диригент И Композитор Ивелин Димитров


        Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на видния български диригент и композитор Ивелин Димитров.  В него се казва:
 
        „Напусна ни един от най-изтъкнатите български творци. Неговият път премина под знака на безрезервната отдаденост към музикалното изкуство, на което той дари талант, любов и вдъхновение. Творчеството му, впечатляващо с дълбочина и сила на внушението, се отличава с оригиналност и новаторство. Неизменен диригент на камерна капела „Полифония”,  той я превърна в школа за музикално и личностно възпитание, в синоним на творческа задълбоченост и безупречна артистична култура. Поддържаше репертоар, който бе гордост за българските композитори и българското изпълнителско изкуство. Признание за високата художествена стойност на многообразното му творчество са множество награди и отличия, спечелени на престижни национални и международни форуми.
Творческият и житейски път на Ивелин Димитров заслужено го нареждат сред незабравимите личности, оставили ярка диря в българската култура.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!”

        Поклонението ще се извърши на 3 октомври 2008 г. от 13 ч. в ритуалната зала на Централните софийски гробища.
 
 
 


Водещи новини

Времето