На 2 Ноември Т.Г. В Музея „Лудвиг” На Гр. Кобленц На Официално Тържество Бяха Наградени Отличените В Ученическия Творчески Конкурс „Аз Познавам България – А Ти?”

На 2 Ноември Т.Г. В Музея „Лудвиг” На Гр. Кобленц На Официално Тържество Бяха Наградени Отличените В Ученическия Творчески Конкурс „Аз Познавам България – А Ти?”


        На 2 ноември т.г. в музея „Лудвиг” на гр. Кобленц на официално тържество бяха наградени отличените в ученическия творчески конкурс „Аз познавам България – а ти?”, преминал под патронажа на ръководителя на ДБ-Бон, Светлан Стоев и почетния консул за Райнланд-Пфалц, д-р Карл-Юрген Вилберт.
        Творческата надпревара съпътстваше изложбата „Актуална сцена България: Съвременно българско изкуство”, открита на 6 септември т.г. от Иван Токаджиев, заместник-министър на културата, в присъствието на вицепрезидента на Република България Ангел Марин, при визитата им във федералната провинция Райнланд-Пфалц.
        Впечатлени от творбите на българските художници, сред които -проф. Светлин Русев, Костадин Денев, Иван Костолов, Ивайло Мирчев, Недко Солаков, Динко Стоев, Веселин Начев, Илко Николчев, Станислав Памукчиев, Ала Георгиева, Елена Панайотова, Иван Русев и др., цели класове от училищата в региона представиха свои индивидуални и колективни проекти пред експертното жури, оглавявано от куратори на музея. Отличените творби на ученическия конкурс бяха изложени на фона на „Сцената България” в музея „Лудвиг”, като от страна на Дипломатическото бюро и почетното консулство бяха връчени почетни грамоти и награди, свързани с културното наследство и традиции на България.
         Носител на първа награда бе творбата „Книга на различните идентичности” на учениците от осми клас на средно-общообразователно училище на гр. Мюлхайм-Керлих. Втора награда бе присъдена за творбата под надслов „Да си покажем зъбите” на пети клас на основно училище Мюлхайм-Керлих, а трета – на сестрите от столицата на Райнланд-Пфалц гр. Майнц Йоанна и Франциска Гилл.
         С това събитие, изпълнено с настроение и българска музика, приключи цикълът „Дни на България” в гр. Кобленц. От началото на септември до края на м. октомври във втория по големина град на Райнланд-Пфалц се проведоха различни прояви, като концерта на Александрина Пендачанска и Кремена Дилчева, джаз-представленията на носителката на международни награди за акордеон Вероника Тодорова, фотоизложба за България, филмови прожекции на българския студентски „Фен-клуб”, изложба на керамика в Занаятчийската камара, литературни четения на немски език на български автори, кулинарна изложба и др.



Водещи новини

Времето