Българска Авторка Печели Престижното Второ Място На Наградите „Орола - 2008”, Които Бяха Връчени В Мадрид

Българска Авторка  Печели Престижното Второ Място На Наградите „Орола - 2008”, Които Бяха Връчени  В Мадрид


        В сградата на автономното правителство на област Мадрид на 29 октомври т.г. се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в конкурса за кратък  разказ, организиран от испанската издателска къща „Орола” за втора поредна година.  Сред отличените автори  престижното второ място зае българската журналистка Къдринка Къдринова, заместник-главен редактор на сп. „Тема” и  председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България. Българката е откритието на тазгодишния конкурс, защото е единственият автор, за когото испанският език не е матерен и въпреки това тя е успяла да впечатли журито.
       Организаторите на оригиналния конкурс за мини - разказ имат за цел да лансират този сравнително нов жанр, защото смятат, че съвременният човек рядко намира свободно време за четене на по-обемни литературни произведения.
       Посланикът на България в Испания Иван Христов лично приветства наградената българка и изрази задоволството си от успешното българско участие, особено и като  се има предвид,  че общият брой на участниците в конкурса тази година е двойно по-голям в сравнение с миналата – сега те са 339 творци от 16 държави.  Най-добрите творби на участниците в престижния литературен конкурс са подбрани и публикувани в антологията „Vivencias„  /в превод – „Преживелици”/.
        От името на автономното правителство на област Мадрид подкрепа на начинанието изрази генералният директор на дирекция „Архиви, музеи и библиотеки” г-жа Исабел Росел, която пое ангажимент книгата да бъде разпространена във всички мадридски библиотеки.


Водещи новини

Времето