Филмът На Бнт „Пътят Към Върха” Спечели Първа Награда В Категория Игрални Филми На Евразийския Телевизионен Конкурс За Социални Програми И Филми За Деца И Юноши „Я- Человек” В Оренбург

Филмът На Бнт „Пътят Към Върха” Спечели Първа Награда В Категория Игрални Филми На Евразийския Телевизионен Конкурс За Социални Програми И Филми За Деца И Юноши „Я-   Человек” В Оренбург


        Филмът на БНТ „Пътят към върха” спечели първа награда в категорията „Игрални филми” на Евразийския телевизионен конкурс за социални програми и  филми за деца и юноши „Я-человек”.
         Конкурсът се проведе в град Оренбург, Руската федерация от 28 октомври до 1 ноември 2008 г. Той се организира за втори път от Евразийската академия за телевизия и радио и от правителството на Оренбургска област.
        Българският игрален филм  „Пътят към върха” на режисьора Валентина Фиданова – Коларова спечели първа награда в своята категория в конкуренция с над 70 заглавия от Европа и Азия. Сценарист на продукцията е Златимир Коларов, а оператор Венец Димитров. В ролите участват  Бистра Тупарова, Йоан Карамфилов, Вълчо Камарашев и др.


Водещи новини

Времето