На 1 Декември В 18.00 Ч. Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие Изложба Живопис На Художника Михалис Гарудис В Галерия „Средец” На Министерството На Културата

На 1 Декември В 18.00 Ч. Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие Изложба Живопис На Художника Михалис Гарудис В Галерия „Средец” На Министерството На Културата


        На 1 декември /понеделник/ в 18.00 ч. министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие изложба живопис на Михалис Гарудис в галерия „Средец” на Министерството на културата. Изложбата се организира от Министерството на културата на Република България.
        Михалис Гарудис ще се срещне с българската публика, със свои колеги и приятели в галерия „Средец” на Министерството на културата, за да представи 24 картини, обединени в 3 цикъла - „Маслинови дръвчета”, „Морски свят” и „Композиции с гвоздеи”. Експозицията е посветена на 40 години творческа дейност на известния художник. По-рано Михалис Гарудис отбеляза този юбилей с две свои изложби в Атина и Солун.
        „Много обичам България, имам много приятели тук. В моя цикъл „Маслинови дръвчета” съм нарисувал мартеничка, вързана в корена им, за да се роди плод на върха”, сподели преди подреждането на изложбата Михалис Гарудис.
        Михалис Николас Гарудис е роден на 20 януари 1940 г. в Дидимотико - Гърция. През 1965 г. завършва Националната художествена академия в София, специалност „Живопис” при проф. Илия Петров. Днес Михалис Гарудис живее и твори в Солун. Негови картини са в много музеи в България и в чужбина - музеите „Гуландри”, „Пиеридис”, „Ворес” и в частните колекции на гръцкия поет Янис Рицос, на японския император Акихито, на световноизвестния актьор Омар Шариф и в още много други частни колекции в България, Гърция, Италия, Франция, Япония и др.
        Изложбата на Михалис Гарудис ще може да се види всеки ден от 10.00 до 19.00 ч. до 14 декември т.г. в галерия „Средец” на Министерството на културата на бул. „Ал. Стамболийски” № 17 в столицата.





Водещи новини

Времето