Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Присъства На Юбилейното Тържество На Читалище „Луи Брайл”

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Присъства На Юбилейното Тържество На Читалище „Луи Брайл”


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов  присъства днес   на тържеството за отбелязване на 80-годишнината от основаването на Национално читалище на слепите „Луи Брайл”. Честването е под патронажа на президента Георги Първанов.
        От името на министър-председателя Сергей Станишев министър Данаилов обяви решението на правителството за предоставяне  на 135 хиляди лева на читалище „Луи Брайл”. С тези средства ще бъдат закупени два брайлови тактилни дисплея  и ще бъде изграден специален външен асансьор за достъп до читалищната сграда на хора с увреждания. Новината бе посрещната с голяма благодарност от читалищните дейци.
        На церемонията бяха прочетени поздравителни адреси от президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателя Сергей Станишев, председателя на Съюза на народните читалища Стоян Денчев. За юбилея си читалище „Луи Брайл” получи и приветствия от други държавни институции и неправителствени организации.Министерството на транспорта изпрати подарък – специална уредба.
        Тържеството в голямата зала на Военния клуб завърши с музикални изпълнения на деца и младежи с нарушено зрение и на гости – ученици от НМУ „Любомир Пипков”.


Снимки:  Иван Донов 

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и Спас Карафезов, председател на Националното читалище на слепите „Луи Брайл”, по време на тържеството







Водещи новини

Времето