Министерство На Културата Организира Международна Конференция На Тема: „ Ролята На Електронните Медии За Осигуряването На Междукултурен Диалог В Дигиталната Ера”

Министерство На Културата Организира Международна Конференция На Тема: „ Ролята На Електронните Медии За Осигуряването На Междукултурен Диалог В Дигиталната Ера”


        Министерството на културата на Република България организира Международна конференция на тема „Ролята на електронните медии за осигуряването на междукултурен диалог в дигиталната ера". Тя ще се проведе на 18 и 19 декември 2008 г. в зала 1 на хотел „Централ парк”, бул. Витоша 106, София от 09.30 ч. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Централноевропейската инициатива в рамките на Национален проект „Къща”, посветен на Европейската година на междукултурния диалог 2008.
        В работата на конференцията ще вземат участие медийни експерти от Албания, Босна и Херцеговина, Германия, Румъния, Унгария и България. Основните теми на форума са свързани с прехода от аналогово към цифрово излъчване на електронните медии и опита в този процес на страните от Централна и Източна Европа.
        По време на конференцията на 18 декември 2008 г. от 14.30 ч. ще бъде представен официално и ще започне конкретната реализация на проекта „Укрепване капацитета на Министерството на културата за осигуряване на разработването и изпълнението на национална аудиовизуална политика, включително защитата на авторските права". Този туининг проект по Преходния финансов инструмент на ЕС за България ще се изпълнява съвместно между Министерството на културата на Република България и Пълномощника на Федералното правителство на Федерална република Германия по въпросите на културата и медиите.
        Форумът ще завърши с пресконференция на 19 декември от 13.00 ч., посветена на официалното закриване на Европейската година на междукултурния диалог 2008.
 


Водещи новини

Времето