Софийска Духовна Семинария „Свети Иван Рилски” И Фондация „Етнопалитра” Организират „Рождественски Концерт”

Софийска Духовна Семинария „Свети Иван Рилски” И Фондация „Етнопалитра” Организират „Рождественски Концерт”


        На 18 декември от 18.00 часа в Криптата на храм-паметник „Свети Александър Невски” ще се проведе „Рождественски концерт”. Събитието е в рамките на Първия фестивал на християнската култура „София – градът на Божията премъдрост”, организиран от Софийска духовна семинария „Свети Иван Рилски” и Фондация „Етнопалитра”, със съдействието на Столична програма „Култура” на Столична община и Министерство на културата.
        В програмата участват хорът на Софийска духовна семинария „Свети Иван Рилски” с диригент Любомир Игнатов,  хор „Бодра смяна” при „Национален дворец на децата” с диригенти Светла Бешовишка и Йосиф Герджиков, младежка вокална формация „Гуслари” при Народно читалище „Иван Денкоглу” с диригент акад. Валентин Бобевски и деца от студио „Театър и традиции” с художествен ръководител Магдалена Ангелова при Столичен център за работа с деца - филиал „Лозенец”. Концертът се провежда под патронажа и с благословията на Велички Епископ Сионий, ректор на Софийска духовна семинария „Свети Иван Рилски”.
          Първият фестивал на християнската култура започна на 13 декември т.г. с арт-образователно ателие за деца. Преподавателите ги запознаха с основните постулати на християнската религия, християнските ценности и символи, с историята на иконописта, школи и майстори. Децата имаха възможност да видят образци на икони и да разгледат Софийската духовна семинария и храма. През ваканцията децата ще могат сами да нарисуват своята първа икона или рисунка, вдъхновена от представените теми. Творбите на децата ще бъдат показани на изложба по време на Научната конференция «Християнска София» на 20 януари 2009 г. в 16.00 ч. в Софийската духовна семинария «Свети Иван Рилски».
 
         За допълнителна информация: Пепа Илиева, председател на фондация «Етнопалитра».


Водещи новини

Времето