Националната Академия За Театрално И Филмово Изкуство Организира Благотворителен Коледен Концерт, Приходите От Който Ще Са За Дома За Ветерани На Културата И Изкустватa В София

Националната Академия За Театрално И Филмово  Изкуство  Организира  Благотворителен  Коледен Концерт,   Приходите  От Който Ще Са За Дома За Ветерани На Културата И Изкустватa В София


        На  22  декември 2008 г.,  понеделник, от 19.00 ч. в Учебния театър на Националната академия за театрално и филмово изкуство на ул. ”Г. С. Раковски” № 108 А ще се проведе благотворителен коледен концерт с участието на  вокална детска група „Мечо Пух”, вокална формация „Аква Делия” и студенти от НАТФИЗ.
        Билетите за концерта са от 5, 10, 15, 20 и 50 лв. и могат да се закупят на касата на Учебния театър, както и чрез www.bgbileti.com. Приходите от билетите ще бъдат дарени на Дома за ветерани на културата и изкустватa в квартал „Захарна фабрика” в София.  Концертът е част от събитията, посветени на 60-годишния юбилей на НАТФИЗ.
        Във вокална група "Мечо Пух" пеят най-малките певци на България, които влизат в състава на 3-годишна възраст. Благодарение на своя репертоар “Мечо Пух” се радва на публика от различни поколения. Той обхваща както типично детски, така и съвременни популярни песни. Децата пеят и на английски, френски, немски, руски, гръцки, португалски, фински, холандски, датски и японски. Съставът е чест гост в концертите на звездите на българската поп и рок музика. Във вокална група "Мечо Пух" се приемат деца от 3 до 12 годишна възраст. Повечето от тях се насочват към музикалното училище и демонстрират своите умения   на    различни   инструменти още   на   концертите на "Мечо Пух", а актьорските им качества предизвикват   многобройни   покани    в театрални постановки.
        Съставът е издал три албума и е участвал в десетки телевизионни продукции, сред които и в музикалния филм "Морска приказка", получил първа награда на Международния телевизионен фестивал "Златна антена-94".
        Детската вокална група "Мечо Пух" е създадена през 1980 г. от Сияна Търколева – диригент на състава и преподавател по пеене в НАТФИЗ.
       Вокалната формация „Аква - Делия” е с диригент проф. Диляна Мичева. Преди 15 г. проф. Диляна Мичева - преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” - основава със свои студенти група „Аква”, наречена по-късно “Аква – Делия”.
        От създаването й досега проф. Мичева и нейната формация нeпрекъснато  популяризират България и българския дух по света. Концертите на "Аква Делия" са уникална смесица от черковнославянски песнопения, автентичен фолклор и западноевропейски мотиви. Формацията има осъществени записи в Българско национално радио, 12 самостоятелни филма в Българска национална телевизия, както и успешни концерти във Франция, Германия, Люксембург, Белгия, Италия и други европейски страни.
 



Водещи новини

Времето