Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Откри Коледна Изложба-Базар На Занаятите

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Откри Коледна Изложба-Базар На Занаятите


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов откри днес, 22 декември (понеделник), в галерия „Средец” на Министерството на културата Коледна изложба-базар на занаятите. Събитието е организирано от Министерството на културата и Регионална занаятчийска камара – София.
        „Щастлив съм, че в навечерието на Коледните празници галерия „Средец” отново е озарена от красотата на българското творчество. Поздравявам нашите партньори от Регионална занаятчийска камара – София, които горещо отстояват интересите на родните майстори, съхранили във времето жив огъня на българския дух. Събраното в тази зала богатство на майсторите още веднъж доказва, че българският занаятчия винаги е бил творец и градител в нашата съкровищница”, каза министър Данаилов в словото си при откриването на изложбата.
        По време на официалното откриване на базара имаше и демонстрации на тъкачен стан. Министър Данаилов беше първият, който прие поканата на занаятчиите и седна, за да потъче.
        На изложбата, която ще бъде отворена за посетители всеки ден от 10.00 до 19.00 ч. до 4 януари 2009 г., ще могат да бъдат разгледани и закупени оригинални произведения на изкуството и занаятчийството. Представени са изделия от керамика, стъкло и мед, накити от сребро и полускъпоценни камъни, художествени тъкани – пана и килими, везба, изделия от кожа, дърворезба, шапки и шалове, изделия от коприна, етно облекла и други уникални сувенири.