На 19 И 20 Януари 2009 Г. В Нму „Л. Пипков” Ще Се Проведе Прослушване На Млади Оперни Певци За Участие В Международен Конкурс В Италия

На 19 И 20 Януари 2009 Г. В Нму „Л. Пипков” Ще Се Проведе Прослушване На Млади Оперни Певци За Участие В Международен Конкурс В Италия


        На 19 и 20 януари от 10:30 ч.в Голямата зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София на ул. „Оборище” № 17 ще се проведе прослушване на оперни певци с цел участие в „Международен конкурс за млади оперни певци -Европейска общност 2009” през месец март в италианския град Сполето. Прослушването ще се проведе от Клаудио Лепоре – директор на Театро лирико спериментале „Адриано  Белли” и маестро Андреа Амаранте – музикален ръководител на театъра.
        Кандидатите сопрано и тенор трябва да бъдат до 32-годишна възраст, а за мецосопрано, контра алт, баритон и бас възрастовата граница е до 34 години. За участие в прослушването е необходимо да се подготвят по две арии с различен характер. От тях италианското жури ще избере и прослуша едната. Кандидатите могат да си осигурят собствен акомпанимент или да се възползват от осигурения на място. Италианската страна ще поеме финансовите разходи на одобрените кандидати за участие в конкурса.
        Молби за участие, придружени с автобиографии, ще се приемат в Министерството на културата, Дирекция „Музика и танц” – стая 304, от 12 до 16 януари 2009 г. от 14 до 16ч.
        Допълнителна информация за конкурса може да прочете на интернет адрес www.tls-belli.it/concorso.eng.htm
 
 


Времето