Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Кмета На Балчик Николай Ангелов

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Кмета На Балчик   Николай Ангелов


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от кмета на Община Балчик Николай Ангелов. В писмото се казва:    
„Уважаеми г-н министър, бих желал да изкажа своята благодарност за личната Ви съпричастност и ангажираността на Министерството към инициативите на Община Балчик, свързани с развитието на културата.
        На организираните през 2008 година от мен две кръгли маси по проблемите на културно-историческото наследство и очакваните промени в нормативната база ясно пролича позицията на ръководеното от Вас ведомство. В дискусията за опазване на уникалния храм на Кибела и експонирането му по най-добър начин участва заместник-министърът на културата Иван Токаджиев.
        Благодарение на финансовата подкрепа на Министерството на културата над 1200 участници от 11 държави пяха, танцуваха, свириха и станаха приятели край морския бряг с участието си в Седмия международен фестивал „Усмивките на морето". С активната подкрепа на Министерството на културата млади таланти от България, Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Канада, Израел, Италия, Франция, Гърция, Турция, Унгария, Сърбия и Сирия твориха в Балчик и показаха завидно майсторство по време на организирания от Арт център „Стринджендо" и Общината фестивал „Трикси".
        Сред утвърдените прояви в националния културен календар е и Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца", свързващ трайно Балчик с най-добрите автори в този жанр. На изключителен зрителски интерес се радваше и първото издание на „Фестивал на младото изкуство", който тръгна уверено напред благодарение усърдния труд на доц. Веселин Ранков, на таланта на студентите от НАТФИЗ „Кр.Сарафов", финансовата помощ на Министерството и подкрепата от Община Балчик.
        Мога да Ви уверя, че сумите, които Министерство на културата отпусна през годината за ремонт и художествено-творческа дейност за читалищата в общината, са изразходени по предназначение”. 
        Благодарение на нашето ползотворно сътрудничество през годината жителите на общината и хилядите туристи се радваха на богата културна програма, се казва в заключение в писмото на кмета на Балчик Николай Ангелов до проф. Стефан Данаилов.


Времето