На 15 Януари От 11.00 Часа В Галерия „Средец” На Министерството На Културата Ще Бъде Представен Проектът „Български Столици, Твърдини И Светини”

На 15 Януари От 11.00 Часа В Галерия „Средец” На Министерството На Културата Ще Бъде Представен Проектът „Български Столици, Твърдини И Светини”


        На 15 януари /четвъртък/ от 11.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата проф. д.и.н. Николай Овчаров и Людмил Каравасилев, мениджър „Връзки с обществеността и спонсорство” на Обединена българска банка, ще дадат пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Български столици, твърдини и светини”. Съвместният проект на ОББ и проф. д.и.н. Николай Овчаров възкресява българското Средновековие, представяйки художествени възстановки на архитектурни обекти, свързани с родната история.
        В 11.30 часа същия ден Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на ОББ и проф. д.и.н. Николай Овчаров ще открият официално едноименната изложба и ще представят албума с възстановки „Български столици, твърдини и светини”, който ще се продава с благотворителна цел в подкрепа на начинанията на Сдружение „Обединени за милосърдие”.
         Над 40 художествени илюстрации и фотографии представят нов поглед към българското Средновековие. Възстановките на исторически обекти от Плиска, Велики Преслав, Велико Търново, Калиакра и други, са работа на художника Тодор Ангелиев. Фотографиите са дело на Агенция „Булфото” и нейния мениджър Евгени Димитров.
      Изложбата „Български столици, твърдини и светини” е подредена на 13 януари и ще може да се види всеки ден от 10.00 до 19.00 ч. до 19 януари в галерия „Средец” на Министерството на културата на бул. „Ал. Стамболийски” № 17 в столицата.


Времето